DE HR APPSTORE EN GILDE-BT SLAAN DE HANDEN INEEN

De HR Appstore, het nummer 1 online HR platform, en Gilde-BT slaan de handen ineen. Het aanbod in de HR Appstore wordt uitgebreid met de subsidie applicatie Praktijkleren Online. Via Praktijkleren Online kunnen werkgevers eenvoudig in vier stappen subsidie voor leerwerkplaatsen aanvragen, beheren en administreren.

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert de overheid werkgevers om leerwerkplaatsen aan te bieden. Een leerwerkplaats is een tijdelijke periode waarin een bedrijf of organisatie een praktijkonderrichte omgeving verzorgt voor een student of deelnemer. De subsidie is bedoeld om de kosten van de begeleiding in de praktijk voor werkgevers te verlagen. De Subsidieregeling praktijkleren kan oplopen tot 2.700 euro per leerwerkplaats per jaar.

Praktijkleren Online is een initiatief van Gilde-BT en PNO Consultants. Het gebruik van Praktijkleren Online is volledig gratis. Praktijkleren Online brengt alleen een ‘no cure no pay’ vergoeding van 10% in rekening over uw goedgekeurde aanvragen. Voor onvolledige of afgewezen aanvragen brengen zij niets in rekening.

Jeen Westra, Business Manager HROffice, licht toe: “Wij zijn erg enthousiast dat Gilde-BT onderdeel uitmaakt van de HR Appstore met Praktijkleren Online. Zij maken het voor bedrijven mogelijk om op een gemakkelijke en laagdrempelige manier optimaal gebruik te maken van beschikbare subsidies. Zo wordt het regelen van een subsidie eenvoudig en bespaart u tijd door subsidies aan te vragen via Praktijkleren Online.”

Robert van der Meer, Business Manager Gilde-BT: “De subsidieregeling Praktijkleren is een erg interessante regeling voor bedrijven. Toch zien we dat veel werkgevers hier nog geld laten liggen. Met Praktijkleren Online checken we of een bedrijf in aanmerking komt voor subsidie en bieden wij bedrijven de zekerheid dat tijdig een complete aanvraag wordt ingediend. Doordat wij bovendien alle documenten voor het bedrijf controleren en minimaal vijf jaar digitaal archiveren, voorkomt het bedrijf verantwoordingproblemen bij een controle van de subsidieverstrekker. Door de integratie in de HR Appstore wordt het voor veel bedrijven nu nog makkelijker om optimaal gebruik te maken van de beschikbare subsidie.”

Wilt u als organisatie ook de zekerheid hebben dat u de Subsidieregeling praktijkleren maximaal benut? Kijk op onze portal www.praktijkleren-online.nl voor het aanvragen en verantwoorden van de Subsidieregeling praktijkleren.